Brăila: Centre medicale de permanenţă pe durata nopţilor, sâmbăta, duminica şi de sărbătorile legale

on . . Accesări: 1010

 

 

 

În Brăila urmează să se înfiinţeze centre medicale de permanenţă, care vor funcţiona noaptea, în zilele de sâmbătă, duminică şi pe perioada sărbătorilor legale. 

"Centrele medicale de permanenţă vin ca o alternativă la serviciile de urgenţe şi tratament din Spitalul Judeţean Brăila, având în vedere şi faptul că amplasarea celor două corpuri ale acestuia este în extremitatea vestică a municipiului, accesul locuitorilor din celelalte zone ale oraşului fiind dificil", potrivit proiectului de investiţii privind infrastructura de sănătate. 

 

Centrele medicale de permanenţă vor funcţiona în baza unui parteneriat instituţional între Primăria Brăila, care asigură spaţiile pentru desfăşurarea activităţii, Casa de Asigurări de Sănătate, care va deconta cheltuielile serviciilor medicale prestate şi Direcţia de Sănătate Publică, care va asigura personalul medical. 

Tot în dezvoltarea infrastructurii pe sănătate este prevăzută realizarea unui centru regional de prevenire şi tratare a consumului de droguri, ca serviciu complementar al Spitalului de Psihiatrie "Sfântul Pantelimon". 

În cadrul acestui centru, se vor realiza activităţile de prevenţie a consumului de droguri, evaluarea medicală, psihologică şi socială, dezintoxicarea fizică şi cea postcură, consilierea individuală/de grup şi recuperarea psiho-socială prin terapie. 

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!