Brăila: Simpozion pe teme de gastroenterologie şi hepatologie cu participare internaţională

on . . Accesări: 2810

 

 

 

În perioada 20-21 iunie a avut loc la Brăila simpozionul cu participare internaţională "Actualităţi în gastroenterologie şi hepatologie - Endoscopia standard de aur în diagnosticul şi tratamentul bolilor", la care au participat zeci de medici din ţară şi din străinătate.

Potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor Brăila, dr. Cristian Pricop, organizatorul evenimentului, manifestarea se adresează specialiştilor în gastroenterologie, medicină internă, chirurgie, medicina familiei şi boli infecţioase.

 

Printre invitaţii care susţin alocuţiuni se numără prof. univ.dr. Felice Cosentino de la Spitalul San Giuseppe Milano (Italia), dr. Florin Bulboacă de la Clinica San Gaudenzio Novara (Italia), prof. univ.dr. Cristian Gheorghe de la Spitalul Fundeni Bucureşti, dr. Dan Botezatu de la Spitalul Judeţean Galaţi şi prof.univ.dr. Liana Gheorghe de la Spitalul Fundeni Bucureşti. 

Prof.univ.dr. Felice Cosentino va vorbi despre "Tratamentul endoscopic al hemoragiilor digestive", dr. Florin Bulboacă despre "Diagnosticul şi terapia endoscopică în esofagul Barrett", iar prof.univ.dr. Liana Gheorghe despre "Revoluţia conceptului terapeutic în Hepatita C: de la terapia bazată pe interferon, la terapia fără interferon". 

Simpozionul, organizat de Colegiul Medicilor Brăila, se desfăşoară în perioada 20 - 21 iunie la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati".

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!