Europenii - insuficient informaţi în legătură cu medicamentele contrafăcute

on . . Accesări: 1572

 

 

 

Potrivit unui sondaj realizat de firma Happycurious pentru Sanofi, nouă din zece europeni cred că ar putea fi expuşi la medicamente contrafăcute pe Internet şi unu din doi consideră că s-ar putea confrunta cu această situaţie într-o călătorie, însă majoritatea cred că sunt insuficient informaţi cu privire la acest subiect.

Două treimi dintre europenii chestionaţi (66%) afirmă că au auzit vorbindu-se despre medicamente contrafăcute, însă mai mult de jumătate (54%) nu se simt suficient informaţi cu privire la acest subiect, faţă de 23% care au o părere contrară. Marea majoritate dintre europeni (84%) nu au văzut sau identificat vreodată un medicament contrafăcut. 

 

Întrebaţi în general despre produsele contrafăcute, doar unu din doi europeni (20%) au făcut legătura cu medicamentele, în timp ce şapte din zece (72%) s-au referit la haine, aproape două treimi (63%) la produse de lux şi un sfert (27%) la produse electronice.

În ceea ce priveşte achiziţionarea de medicamente online, circa 18% dintre persoanele chestionate au afirmat că au folosit deja acest canal de vânzări. Dintre cei 82% care au afirmat că nu au cumpărat vreodată medicamente online, 60% au spus că 'sunt conştienţi de faptul că există un pericol real în achiziţionarea acestor produse pe Internet'. Doar 7% nu au ştiut că se pot cumpăra medicamente în acest mod.

Europenii s-au referit de asemenea la riscul expunerii la medicamente contrafăcute în timpul unei călătorii (51%). Cu toate acestea, ei au părut a fi prevăzători pentru că 81% au afirmat că în general călătoresc având cu ei o trusă de medicamente. Cu toate acestea, 52% au afirmat că au cumpărat medicamente într-o călătorie.

'Publicul nu suficient de informat cu privire la existenţa medicamentelor contrafăcute şi la riscurile pe care şi le pot asuma în anumite situaţii de cumpărare', a declarat unul dintre responsabilii Sanofi, într-un comunicat. 'medicamentele contrafăcute sunt un pericol real pentru sănătatea pacienţilor', a mai spus sursa citată.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!