"Suflet în culori", concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism, joi, la Sala Radio

on . . Accesări: 2178

 

 

 

Joi, 3 aprilie, va avea loc concertul caritabil "Suflet în culori" la Sala Radio, care are ca scop strângerea de fonduri în beneficiul copiilor cu autism, organizat de Asociaţia pentru Muzică Artă şi Cultură şi Asociaţia Help Autism, în parteneriat cu Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. 

La concert vor participa soprana Rodica Vică, tenorul Ştefan Pop, violonistul Vlad Maistrovici şi pianistul Ştefan Doniga. Evenimentul va fi prezentat de către actriţa Manuela Hărăbor şi jurnalistul Marius Constantinescu.

Pe 2 aprilie este sărbătorită Ziua Internaţională de Conştientizare a autismului. În România sunt aproximativ 30.000 de persoane care suferă de tulburări din spectrul autismului.

Preşedintele Asociaţiei pentru Muzică, Artă şi Cultură, Mihai Stan, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că acest eveniment este doar începutul unei serii ce are ca scop susţinerea organizaţiei Help autism.

Daniela Bololoi, preşedinte Help autism, a povestit despre primele sale demersuri care au dus la formarea acestei organizaţii, în urmă cu 4 ani. Aceasta a spus că eforturile de strângere de fonduri au început după ce a aflat că fiul ei suferă de o formă de autism.

"Atunci am început să vorbesc cu toată lumea pe care o cunoşteam, chiar şi cu duşmanii. Ştiam că singură nu pot să am rezultate. Aşa că am reuşit să strâng mai multe fonduri decât aveam nevoie pentru a-mi ajuta propriul copil. Când am aflat, m-am simţit foarte singură", a spus Bololoi.

Daniela Bololoi a spus că, în urma eforturilor depuse de cei din organizaţie, de multe ori sponsorii îşi oferă ajutorul, nu sunt rugaţi să facă asta.

"În acest moment avem o filială la Suceava deschisă în parteneriat public-privat care este finanţată sută la sută de către un antreprenor particular", a spus ea, menţionând că miercuri va participa la deschiderea filialei de la Bucureşti a Help autism.

În acest moment, aproape 150 de copii înscrişi în asociaţie primesc servicii de recuperare gratuită. Daniela Bololoi a subliniat, la conferinţă, că, pentru o familie cu un copil ce suferă de o tulburare din spectrul autismului, bugetul pentru terapia necesară se ridică la 3.000-4.000 de lei.

Aceasta a mărturisit că fiul ei, acum în vârstă de 6 ani, a făcut timp de doi ani terapie zilnic, în medie 4 ore pe zi, iar primele rezultate au putut fi observate după aproape un an şi jumătate. Totodată, aceasta a mărturisit că va derula, în viitor, o campanie prin care oricine vrea să ajute această cauză poate dona un leu pe zi, într-un cont special. 

Suma strânsă din vânzarea celor 800 de bilete pentru evenimentul de joi va fi folosită pentru proiectele asociaţiei, în special pentru oferirea de terapie gratuită. Biletele pentru evenimentul ce începe la ora 19,00 pot fi cumpărate în reţeaua Eventim, la Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas şi Librăriile Cărtureşti.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!