Franţa: Starea bărbatului care a primit în decembrie o inimă artificială evoluează bine

on . . Accesări: 1549

 

 

 

Starea pacientului care în urmă cu 60 de zile a suferit o intervenţie prin care i-a fost implantată o inimă artificială este considerată "satisfăcătoare" de medicii spitalului european "Georges Pompidou" din Paris.

'Evoluţia poate părea lungă şi dificilă, însă a fost din multe puncte de vedere diferită de cea a unui pacient de aceeaşi vârstă şi aceeaşi gravitate preoperatorie', a arătat spitalul într-un comunicat preluat de la-croix.com.

Pe 18 decembrie, inima artificială produsă de firma Carmat a fost grefată unui bărbat de 76 de ani care suferea de insuficienţă cardiacă terminală. Pacientul se alimentează singur în prezent şi nu mai necesită asistenţă respiratorie continuă. 'Face exerciţii de reeducare fizică ce îi permit să îşi mărească progresiv aria de mişcare', afirmă spitalul, precizând că bioproteza continuă 'să funcţioneze mulţumitor, fără niciun tratament anticoagulant din 10 ianuarie'.

Echipa medicală laudă în comunicat 'bolnavul exemplar, curajul lui, simţul umorului de care dă dovadă şi familia care, prin prezenţă şi încrederea manifestată, joacă un rol determinant în revenirea după transplant'.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!