Campanie: Echipamentele pentru încălzirea pungilor de sânge au ajuns la Institutul Clinic Fundeni

on . . Accesări: 2314

 

 

 

La Institutul Cinic Fundeni au ajuns echipamentele medicale performante necesare pentru încălzirea pungilor de sânge şi dezgheţarea plasmei, donate în cadrul campaniei "Cursa vieţii trebuie să continue".

"Star Storage şi Asociaţia Noi Orizonturi Familia au donat laboratorului de hematologie al Secţiei de pediatrie din cadrul Institutului Clinic Fundeni două echipamente medicale performante necesare pentru încălzirea pungilor de sânge şi dezgheţarea plasmei în valoare de 11.433 de euro.

Campania umanitară 'Cursa vieţii trebuie să continue' este dedicată strângerii de fonduri pentru procurarea de aparatură medicală performantă cu scopul de a îmbunătăţi condiţiile din laboratorul de hematologie al Secţiei de pediatrie a Institutului Clinic Fundeni. Până în prezent s-a strâns din donaţii suma de 23.500 euro, din care au fost achiziţionate cele două echipamente medicale performante donate necesare pentru încălzirea pungilor de sânge", informează Star Storage şi Asociaţia Noi Orizonturi Familia într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, campania merge mai departe, obiectivul principal fiind acela de a strânge diferenţa de bani până la valoarea de 150.000 euro, sumă necesară pentru achiziţionarea unor componente esenţiale de ultimă generaţie şi a unor reactivi specifici indispensabili pentru dotarea laboratorului de hematologie al Secţiei de pediatrie a Institutului Clinic Fundeni. Aceste dotări sunt vitale pentru diagnosticarea în profunzime şi tratarea corectă a copiilor şi tinerilor bolnavi de leucemie şi alte tipuri de cancer.
 

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!