Cursuri în străinătate pentru asistenţii medicali

on . . Accesări: 7753

congres111.jpgTinerii asistenţii medicali din Iaşi, absolvenţi de studii superioare, au ocazia să se perfecţioneze în străinătate la Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor - agenţie a Uniunii Europene cu sediul în Suedia. Marius Asăndulesei, şeful Compartimentului publicaţii, comunicare, imagine şi relaţii cu mas-media al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali - filiala Iaşi, a anunţat că programul se adresează candidaţilor din domeniile: boli clinice infecţioase, microbiologie, sănătate publică, epidemiologie, statistică şi/sau boli infecţioase, ştiinţe sociale, informatică medicală, comunicare ştiinţifică şi/sau în caz de risc, cât şi din alte domenii învecinate.

'Candidaţii trebuie să fie cetăţeni ai statelor membre UE, ai ţărilor candidate sau ai Islandei, Liechtenstein-ului sau Norvegiei. Ei trebuie să îşi fi terminat primul ciclu al studiilor superioare (studii de licenţă) şi să fi obţinut diploma sau echivalentul acesteia, până la termenul limită de candidatură. O altă condiţie este cunoaşterea a două din limbile folosite în comunitatea europeană, dintre care engleza - limba de lucru a Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor - este obligatorie', a explicat Marius Asăndulesei.

Nu sunt eligibili candidaţii care au beneficiat sau care beneficiază în prezent de un stagiu (formal sau informal, plătit sau nu), într-o instituţie sau organism european. De asemenea, nu pot fi selectaţi pentru stagiu cei care au fost sau sunt angajaţi într-o instituţie sau un organism european. 'Centrul plăteşte o bursă lunară de 1.207,83 de euro net şi, de asemenea, o alocaţie de transport, pentru a acoperi cheltuielile de la începutul şi finalul stagiului, de la locul de rezidenţă. Pentru depunerea candidaturilor sunt două termene limită pe an. Pentru prima parte a anului, data-limită este 30 ianuarie, iar pentru partea a doua candidaturile se pot depune până la data de 30 aprilie 2010', a mai precizat Asăndulesei./Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!